Kurs og konferanser, på dagtid eller med overnatting, på Aarholt-tunet Gjestegård, Stokke i VestfoldInterne kurs for bedrifter, organisasjoner, foreninger og kommuner.

Stabs- og råds-arrangement i alkoholfrie omgivelser.

Er det en trend i våre dager at kursansvarlige ønsker seg steder hvor de kan være for seg selv og ha mulighet for team-byggende aktiviteter med større grad av både lek og læring? På Aarholt-tunet Gjestegård er dette mulig. Stedet kan ta imot 20-40+ på kurs med overnatting og opptil ca 70 deltakere på dagkurs.
"Her er det sjel og atmosfære i veggene", bruker folk å si. Og naturen ligger helt inntil gårdstunet med turmuligheter i pausene.
De lune tømmerveggene og den varmende peisen finner man på gamle gårder. Og Aarholt-tunet er en gammel gård. Sjarmerende restaurert med det gamle miljøet tatt vare på, og med en gjenbruksfilosofi. Og når man kommer hit, tar man seg i å senke skuldrene og puste dypere. Det rolige livet på Aarholt-tunet smitter over på gjestene.

Alternativ til alkohol
At vi har en alkoholfri profil betyr mye for verdibevisste kursarrangører som vil ha mer sosiale kvaliteter i kurset enn rus. Som enkelte sier: - "Hvorfor skal man drikke alkohol i arbeidstiden?"
Derfor har vi satset på miljøet på gården og team-aktiviteter som er sammenspleisende og kreative og som kan ha en læringseffekt i tillegg.

Ingfrid Weydahl og Svein Aarholt vil - som aktivt vertskap - gjøre det de kan for at arrangementet skal bli så vellykket som mulig. "Det er god, hjemmelaget mat med vekt på økologisk, fairtrade og lokal mat."

De gamle stabburene, tømmerhyttene, bryggerhus og rom på låven brukes til overnatting.
Koselige, sjarmerende opp-pusset med gammelt og nytt blandet ut fra en gjenbruksfilosofi.

Det er 23 soverom fordelt på hus, leiligheter og rom. Og bad i alle leiligheter/hytter. Noen leiligheter har to rom.

Fellesrommene er også spesielle. Foredragssalen er et stort amfi i et av de gamle høylaene i låven og gjør overraskende inntrykk på deltakerne. Opptil 70 sitteplasser (se også bildet i høyremenyen). Koselige grupperom også andre steder i låven, f.eks. i stua i det gamle fjøset (se bildet i høyremenyen).
Vertskapet kan være deltagende med opplevelsesopplegg for kurset. Vi har god erfaring med “ut-og-røre-på-seg-aktiviteter”, teambyggende opplevelser og utfordringer ute; f.eks.


Energiutvikling

Vi har satset stort på alternativ energi siste årene ved installering av tømmerfyringsanlegg på 130 kWh, solfanger på 145 m2 samt led-belysning og sparepærer. Også avfallshåndtering og gjenvinning.


Skrytealbum

“Ingfrid og Svein har sørget for fremragende bevertning i et koselig og hjemmetrivelig miljø. I tillegg har de deltatt med spennende og morsomme aktiviteter inn i vårt program.”“Vi har hatt et svært trivelig opphold på Aarholt-tunet, hvor vi har spist og sovet godt i deilige myke senger, og hvor vi har fått en inspirende økt om hva en kan gjøre ut av ressursene en har i seg og rundt seg.”


Aarholt-tunet Gjestegård
Tegning av Aarholt-tunet: Inga-Hilde Breivik
Ingfrid og Svein på Aarholt-tunet
Ingfrid og Svein er eiere og drivere
innkjørselen_til_Aarholt-tunet
Innkjørselen til Aarholt-tunet
muren_i_amfiet
Muren i amfiet
amfiet_pa_laven
Amfiet på låven
bokeknopp
Bøke-knopp i utvikling
natt_over_tunet
Natt over tunet
det_gule_rommet
Det gule rommet i Bryggerhuset
team_building
Fra en av aktivitetene på teambuilding
stua_i_gamle_fjoset
Stua i det gamle fjøset
lefser
Lefser med spekematfyll
bordet_er_dekket
Bordet er dekket