FAQ - spørsmål / svar om PREP-samlivskurs

Vi klarer da selv å ordne opp i problemene våre?

Flott! Det er riktig at alle har ressurser i seg til å kunne klare å løse sine egne problemer. I PREP lærer dere å bruke verktøy, nettopp for at dere skal kunne løse egne problemer bedre. 

En bilmekanikere bruker verktøy der de kunne brukt fingrene for å skru muttere. Vi ønsker å gi dere et verktøy på samlivets område for å sette dere bedre i stand til å jobbe effektivt i et parforhold.Vi ønsker ikke å utlevere oss?

Nei, det får dere ikke sjansen til heller. Det er verken terapeuter eller grupper på et PREP-kurs. Den eneste du ”utleverer” deg til er partneren din, og det er gjensidig. Det er dere to som sammen må utfylle hverandre for å få et godt utbytte av et PREP-kurs.

Vi har ikke problemer vi?

Flott! Da har dere virkelig sjansen til å forebygge, før det smeller.

Det er når forholdet ”går på skinner” en skal ta et kommunikasjonskurs. Da er en mest motivert til å utvikle seg selv og forholdet.

Vi ønsker ikke treffe naboen?

Nei, det ønsker sannsynligvis ikke naboen heller. Alle parene tar seg kanskje i å tenke: hva må de andre tro om oss siden vi er her…. Alle har altså nok med seg selv. Men siden det å gå på et kommunikasjonskurs er ”stuerent”, er dere i grunnen ganske smarte både dere og naboen. 

Vi har egentlig ganske store problemer. Kan vi da ta et PREP-kurs?

Hvis dere har lyst til å nyte en helg sammen, eller jobbe med forholdet, er dere hjertelig velkommen til et samlivskurs som PREP. Et PREP-kurs er intenst og lærerikt.  Det spenner over mange forskjellige temaer som er aktuelle for alle parforhold. Uansett vil dere kunne finne noe som nettopp dere får utbytte av å jobbe med. Også par som vurderer terapi vil ha et stort utbytte av kurset, såframt man ikke har bestemt seg for å gå fra hverandre. Etter en helg vet paret mer om hva de vil jobbe videre med i en evt. terapisituasjon.

Aarholt-tunet Gjestegård, hvor samlivskursene holdes
Aarholt-tunet Gjestegård
Foredragsholdere på samlivskursene
Ingfrid Weydahl og Svein Aarholt er forelesere på samlivskursene
samlivskursene blir holdt i Stokke, Vestfold
Innkjørselen til Aarholt-tunet
fronten i foredragssalen på samlivskursene
Muren i amfiet
Samlivskurset blir holdt i foredragssalen
Amfiet på låven
bokeknopp
Bøke-knopp i utvikling
natt_over_tunet
Natt over tunet
det_gule_rommet
Det gule rommet i Bryggerhuset
Samlivskurset handler om å bygge et team
Det er dere to som kommuniserer, ikke gruppe eller terapi
stua_i_gamle_fjoset
Stua i det gamle fjøset
lefser
Lefser med spekematfyll
Også på samlivskurs blir man sulten
Bordet er dekket